Članci poređani po datumu: novembar 2011
četvrtak, 17 novembar 2011 17:36

VISA R - PREMIJERA U SRBIJI

KYMCO je na sajmu EICMA u Milanu zvanično predstavio, a istovremeno u Srbiji i krenuo sa prodajom – novog modela VISA R 50, motorcikli sa poluautomatskim menjačem i velikim točkovima od 17“. Ovaj model predstavlja pravog naslednika, najboljeg motorcikla na svetu svih vremena (po izboru DISCOVERY CHANNELA) – modela HONDA CUB, koji se nekada pravio u KYMCO fabrici na Taiwanu.

Da li ste možda nekada gledali kako u njega sipaju zejtinovo ulje umesto motornog, bacaju ga sa 5. sprata (visine od 22 metra), a motor i dalje radi?

Sada i u Srbiji – vrhunski četvorotaktni model, sa velikim točkom, i oooogromnom potrošnjom od 1,5 lit/100km. Kada stanete pored njega, mislićete da ne radi – toliko je tih, a preći ćete bez problema na desetine, da ne kažemo stotine hiljada kilometara.

Cena ovog modela je 1.320 EUR u dinarskoj protivvrednosti.

Na raspolaganju su vam 3 boje, bela, crvena i crna.

Visa_R_vest 

subota, 12 novembar 2011 10:20

G-Dink 300i PREMIJERA

Prva premijera u 2012. godinu, očekuje nas sa modelom G-Dink 300i.

G-DINK_300_3
Kymco G-Dink 300i je četvrta generacija ovog skutera, ali prvi koji u potpunosti pripada grupi maxi-skutera. To je skuter opremljen sa jednocilindričnim motorom, koji razvija maksimalnu snagu od 23,8 KS pri 8.000 obrtaja u minuti i obrtni moment od 23,5 Nm.

Ovaj skuter je premijerno predstavljen na sajmu u Milanu, a premijera na srpskom tržištu ga očekuje početkom 2012. godine. Ova generacija skutera pripada grupi najprodavanijih Kymco proizvoda. Kada je reč o dizajnu G-Dinka, sve je potpuno novo. Prednji deo je potpuno novih linija, sa oštrim oblicima koji polako ovaj model prevode u seriju sportskih skutera. Estetski podseća na druge maxi-skutere iz KYMCO game. Ima dvostruku zaštitu od strujanja vazduha, a pozadi je ubačena LED svetlosna grupa. Ovaj skuter je dizajniran da zadovolji sve dnevne potrebe, što posebno naglašava široka i ravna platforma, koja omogućava kako lak smeštaj nogu, tako po potrebi predstavlja i određeni tovarni prostor.

Šasija je izrađena od cevastog čelika, sa ojačanim prednjim delom rama, koja omogućava veću krutost i stabilnost. Motor ima “pravih” 300cc, hlađen tečnošću, i razvija maksimalnu snagu od 23,8 KS pri 8.000 obrtaja u minuti. Okretni moment od 23,5Nm se postiže pri 6250 obrtaja u minuti. To je homolorigan EURO 3 agregat, sa direktnim ubrizgavanjem, podržan rezervoarom kapaciteta od 9 litara, koji omogućava autonomiju vožnje od 270-300 km.

Težina ovog skutera je 152 kg, početak prodaje u Srbiji je zakazan za MART 2012. godine.
G_dink_01

CENA: Iako još nije zvanično definisana, šuška se da će to biti prava “bomba” koji će uzdrmati tržište maxi-skutera u Srbiji, i da će se kretati na nivou uveženih “polovnjaka” iste klase od 300cc sa direktnim ubrizgavanjem. Da li ste verovali da možete kupiti novi maxi-skuter od pravih 300cc za manje od 3.500 EUR, i sa 3 godine fabričke garancije? Verujte u KYMCO!!!

Pogledajte KYMCO trailer za G-Dink 300i sa klikom na sledeći link

petak, 11 novembar 2011 18:54

KYMCO PREDSTAVIO NOVITETE ZA 2012 (1. DEO)

Par asova u svetu sportskih skutera koji su za KYMCO predstavljeni na ovogodišnjem Milanskom sajmu, potiču iz game Xciting modela, a ovako obnovljeni pripadaju dvema podgrupama kako bi se svima omogućilo da imaju svoj vlastiti Xciting užitak.

Novi Xciting 400i krojen je prema potrebama Evropljana koji vode aktivan, sportski život. Pri dizajniranju ovog skutera Kymcovi stručnjaci trudili su se stvoriti atraktivan i agresivan dvotočkaš koji će istovremeno biti dovoljno udoban da bude logičan izbor za svakodnevno kretanje gradom.

Središte ovog maksi skutera novi je četvorotaktni motor s elektronskim ubrizgavanjem goriva zapremine 400 ccm koji Kymcu Xciting donosi snagu od 34.8 KS i 37 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući unutrašnjoj dinamici fluida ovaj motor može se pohvaliti prirodnim efektom super-punjača, ali i izuzetno mirnim radom.

Taj novi motor smešten je unutar revidiranog rama koji je zadržao dobre karakteristike prethodnika. Kako bi novu tehnologiju pratio i dizajn skutera, Kymcovi dizajneri njegov su izgled sada učinili dosta ozbiljnijim. Vizuelno on se i dalje oslanja na izgled prethodne generacije koji je sada poboljšan primenom novih svetala s ukomponovanim LED elementima.

Kymco Xciting 400i i dalje raspolaže s velikim prostorom ispod sedišta u koji se može smestiti lap top, integralna kaciga i većina stvari koje ćete poneti prilikom odlaska na kraći put. Točkovi dimenzija 15 i 14 cola koje su Tajvanci odabrali idealno su rešenje na ovakvom maksi skuteru za čije se zaustavljanje brinu disk kočnice s radijalnim klještima, uz koje je kao opcija dostupan i ABS sistem.

Novi Kymco Xciting 400i u prodaju kreće sledeće godine kada ćemo saznati i cenu po kojoj će biti dostupan.

 Kada je reč o novom K-XCT 300i, u njemu su sadržane sve pozitivne stvari ali i pritužbe na stari Xciting. Kao što samo ime asocira, reč je o “skraćenoj” verziji Xcitinga, koji omogućava da se u isto vreme omoguće aktivni životni stil, sport, ali takođe omogućava savladavanje saobraćajnih gužvi  i problema sa parkingom u isto vreme – što je bila i najveća primedba na klasične Xciting modele. Da bi se sve ovo postiglo, KYMCO je proizveo potpuno novo vozilo, koje nema ništa zajedničko sa modelom Xciting 400i.

Novi model je utemeljen na novoj šasiji sa kraćim međuosovinskim rastojanjem(mm 1450), koja zahvaljujući strukturi u svetu poznatoj kao “dual under-bone”, pruža mogućnosti čvrstoće do sada neviđenoj i u premium klasi. Točkovi su 14” napred i 13” inča pozadi, kočenje obezbeđuje dvostruki disk i opciona ABS tehnologija. Vibracije su takođe smanjene na minimum.
300cc 4-taktni motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva je poznati i visoko poštovan G5 agregat, koji se već montirao na model Downtown 300i, i koji ostaje referenca za snagu u klasi od 300cc.

K-XCT 300i ima dva fara od napred, LED poziciju straga, ispod sedišta ima proctor za full face, kao i jet kacigu.

Početak serijske proizvodnje je zakazan za 2012. godinu, a cena još nije utvrđena.

 

developed by denode.com