Istorijat

KYMCO je 1963. godine osnovala japanska HONDA sa početnim kapitalom od 10 miliona USD, dok je 1967. godine završena i poslovna zgrada. Tri godine kasnije završena je prva proizvodna hala, dok je 1977. završena druga. Do 1978. proizvedeno je 500.000 skutera i motocikala, dok je 1983. godine dostignuto prvih milion dvotočkaša, a već 1988. drugi milion. 1989. je ponovo proširen proizvodni pogon, dok je dve godine kasnije i završena prvi KYMCO test centar.
Do 1993. godine 3 miliona jedinica je sišlo sa proizvodnih traka, a iste godine je počela i značajna međunarodna aktivnost brenda «KYMCO», kao i plasman KYMCO na evropska tržišta. KYMCO danas zadovoljava najstrože standarde kvaliteta i proizvodnje, i između ostalog nosilac je ISO 13485, ISO 9000, ISO 9001 certifikata, kao i japanskog JIPM i TPM certifikata za vrhunski kvalitet proizvoda.U zadnjih 35 godina KYMCO proizvodi skutere, motocikle i ATV vozila u kategorijama od 50 do 700 ccm. Usled toga, KYMCO danas predstavlja jednog od najvećih svetskih proizvođača ovih vozila. KYMCO danas zapošljava 3000 ljudi, a više od 6 miliona dvotočkaša i četverotočkaša je proizvedeno od trenutka osnivanja kompanije i ista ta vozila se danas voze širom sveta. Slogan «Better than Best» - «Bolji od najboljih» u potpunosti odslikava filozofiju razvoja, proizvodnje, servisa i prodaje taiwanskog proizvođača dvotočkaša i četverotočkaša. U razvoju svakog novog modela, potrebe potrošača uvek predstavljaju polaznu osnovu.
Kao rezultat razvoja novih modela koji su uvek u skladu sa tražnjom potrošača, KYMCO je u 2007. godini, na tržištu 50 ccm dostigao prodaju od 502.000 jedinica. Sa ovim značajnim rezultatom KYMCO je danas jedan od najvećih svetskih proizvođača. Takođe KYMCO već godinama osvaja nagrade, a među njima je i nagrada Taiwanske vlade iz 2006 godine „Golden Trade Award 2006“ kao kompaniji sa najvećim doprinosom uvozu i izvozu u njihovoj zemlji. Sa velikom motivacijom i poslovnim duhom koji rezultiraju značajnim razvojem, KYMCO je spreman da i u budućnosti uvek iznenadi tržište sa novim modelima koji uz najbolju cenu nude odlične performanse, i na taj način ih učini značajno drugačijim od konkurentskih modela.
KYMCO je dobitnik mnogih međunarodnih nagrada za dizajn i kvalitet proizvoda, a mnogi renomirani evropski proizvođači ugrađuju upravo napredne i pouzdane KYMCO agregate.
developed by denode.com